Felhasználás

Kedves Olvasóm!

Kérlek, értékeld a sok időt és munkát, amit az itt olvasható anyagokba fektetek! Ha a saját blogodon, vagy weboldaladon is szeretnéd megosztani, amit itt találsz, néhány mondatos idézet után helyezz el egy olyan linket, ami ide, az eredeti lelőhelyre mutat! NE másolj át teljes cikkeket, vagy hosszú részeket belőle egy másik webhelyre! Hibákat kijavítani, tartalmat kiegészíteni és frissíteni csak itt tudok (szoktam is), másutt nem!

FELHASZNÁLÁS AZ INTERNETEN

Más weboldalakon csak rövid összefoglalót szabad a cikkekből közölni, teljes cikket, vagy hosszú (több bekezdésnyi) idézetet nem, mert az (1) más szellemi tulajdona, (2) duplikált tartalomnak minősül. Ha honlapodon, vagy más internetes helyen (fórum, blog-hozzászólás, közösségi oldal) idézel, nevezd meg a SZERZŐT, és helyezz el A FORRÁSOLDALRA MUTATÓ LINKET átkattintható formában!

A keresőrendszerek hátrányosan kezelik az ismétlődő (“duplikált”) tartalmakat!!! Saját blogod, honlapod is hátrányos helyzetbe kerülhet, ha a keresők (pl. a Google) máshol is megtalálható, ismétlődő tartalmat vélnek felfedezni rajta. Helyette írj egy ismertetőt a megosztani kívánt oldalról a saját szavaiddal, vagy idézz belőle pár sort, és linkelj rá!

Talán a Facebook a legegyszerűbb legális eszköze annak, hogy az itt olvasottakat közkinccsé tedd. Ehhez csak rá kell kattintanod a cikkek alatti Facebook logóra, vagy másold ki a cikk linkjét és illeszd a bejegyzésedbe. Máris megosztottad az ismerőseiddel vagy a csoportod tagjaival. Ugyanez az eljárás többi közösségi média oldalon is működik, próbáld ki nyugodtan. A cikkek linkjének a közösségi médiákban való megosztásához tehát nem kell engedélyt kérned, ez teljesen legális és ártalmatlan!

FELHASZNÁLÁS NYOMTATÁSBAN, vagy élő előadásban

A honlapon található anyagokat kinyomtatva is használhatod, továbbadhatod, vetítheted, taníthatod,

  1. HA az adott anyagot, vagy annak részletét tartalmi változtatás nélkül, azaz átdolgozás, más összefüggésbe helyezés nélkül használod;
  2. HA külön anyagi ellenszolgáltatás nélkül adod tovább (ne add el, ha ingyen kaptad); és
  3. HA feltünteted a szerző nevét, valamint megjelölöd a forrásoldal linkjét!

Számos szülői csoport, baba-mama klub, gyülekezet, iskola és óvoda, újság és hírlevél használta már a KÉK nevelésről szóló írásaimat. Tedd nyugodtan ezt Te is, nem kell hozzá külön engedélyt kérned. Azért írom, hogy használjátok! De ahhoz, hogy ezt az értéket továbbra is ellenszolgáltatás nélkül hozzáférhetővé tegyem, fontos, hogy mindenki tiszteletben tartsa a fentieket.

Ahol másképpen nem jelöltem, a kekneveles.net (valamint a krisztamami.blog) szerzője és tulajdonosa Brouwer Pálhegyi Krisztina (Krisztamami), a “KÉK nevelés” pedig védett márkanév. A tartalmakat a fentiek betartásával szabadon használhatod.

Köszönettel,

Brouwer Pálhegyi Krisztina