KÉRDÉSEK és VÁLASZOK

KÉK nevelés a gyakorlatban

Hogy lehet helyrehozni a nem túl jó kapcsolatot? - Mit tegyünk, hogy újra közel kerüljünk egymáshoz? Hogyan javítsunk a kapcsolaton? Nincs túl késő? Nem az elején kellett volna mindent másképp csinálni? Meddig lehet helyrehozni a kapcsolatot?Bővebben Hogy lehet helyrehozni a nem túl jó kapcsolatot?
Mit tegyek, amikor a gyerekem rosszul viselkedik? - Hogy kezeljük a viselkedési problémákat? Mit tegyünk, amikor a gyerek helytelenül viselkedik vagy átlépi a kijelölt határokat? Nincs kérdés, amit gyakrabban hallanék, mint azt, ami úgy kezdődik, hogy "Mit csináljak, amikor..."Bővebben Mit tegyek, amikor a gyerekem rosszul viselkedik?
Mit csináljak, ha parancsolgat a gyerekem? - Egyre több olyan gyerekkel találkozunk, aki beragadt a domináns szerepbe: még a felnőtteket is utasítgatja, és dühbe gurul, ha valaki nem hajol meg az akarata előtt. A többi gyerektől is elvárja, hogy azt csinálja, amit ő mond. Követel, parancsokat oszt és dirigál. Erősnek és függetlennek látszik, pedig nem az. Valami nagyon hiányzik neki, és ez okozza a bajt.Bővebben Mit csináljak, ha parancsolgat a gyerekem?