Szülők Szombatja

0-kekneveles-ll01Gyereket nevelni (növelni) azt jelenti, hogy érettségre juttatni. Naggyá és teljessé tenni. Úgy gondoskodni a fejlődése feltételeiről, hogy a gyerekünk ne csak megnőjön, hanem fel is nőjön érett, virágzó és gyümölcsöző önmagává. Az egészséges gyermekkor nélkülözhetetlen feltétele a szabad játék, amelynek feltétele a nyugalom, a nyugalom legfőbb forrása pedig az olyan kapcsolat, amelyben a gyermek feltétel nélküli szeretetben részesül.

csik01-kek-nevelesrolA KÉK nevelés “Kapcsolatra Épülő Következetes” nevelés. Ha nem a kapcsolatra épül, hiába következetes. Ahhoz, hogy célba érjenek a szavaid, befogadó lelkületre, feléd nyitott fülekre, hozzád ragaszkodó szívre van szükség. Ha azt akarod, hogy a gyereked hallgasson rád, először arra törekedj, hogy rád hallgasson, és te legyél az, aki felé nyitott marad a füle és a szíve.

“Az érés anyaméhe a kapcsolat.”
– Dr. Gordon Neufeld

A Szülők Szombatján erről az éltető kapcsolatról szólnak az előadások: Hogy alakul ki és hogy tarthatjuk életben? Hogyan hódíthatjuk vissza idejekorán levált gyerekeinket? A kapcsolatra nézve biztonságos, és a gyerekek fejlődését támogató fegyelmezéssel is megismerkedünk. Jézus szeretetben következetes életszemlélete alapján, a kötődéselmélet és a fejlődéslélektan segítségével beszéljük meg a nevelés legfőbb elméleti és gyakorlati kérdéseit.

Brouwer Pálhegyi Krisztina2016-Szulok-Szombatja-programnaptar

……

csik06-ki-hol-mikor

HÁZIGAZDÁK
Bihari Károly és Bihariné Tarnai Szilvia
Karcsit keresd, ha kérdésed van, vagy segítőnek jelentkeznél: +36 30 961 8473

A TARTALOMRÓL GONDOSKODNAK
Brouwer Pálhegyi Krisztina gyógypedagógus és
Küri Johanna gyermekpszichológus

HELYSZÍN és IDŐPONT
1171 Budapest, Rákoscsaba utca 2. Rákoscsabai Református Gyülekezet
2016. szeptemberétől 2017. májusáig havonta 1 szombat délelőtt 9-12-ig

csik06-info

itt iratkozz fel:
!!! JELENTKEZÉSI LAP !!!
Ha minden alkalommal feliratkozol, segítesz kiszámolni, hogy hány főre számítsunk, amikor nyomtatott jegyzetekkel, rágcsálnivalóval és gyerekmegőrzéssel készülünk.

program
Az előadást a téma közös feldolgozása követi kiscsoportos, időnként játékos formában.

gyermekfelügyelet
A Szülők Szombatja nem gyerekprogram; Neked szeretnénk adni valamit, aminek a gyümölcseit a gyerekeid is élvezik majd.
Ha gyerekkel szeretnél jönni, arra kérünk, hogy minden alkalmat megelőzően töltsd ki újra az online jelentkezési lapot, és add meg rajta, hogy hány és milyen korú gyereket hozol!
A kisbabádat nyugodtan hozd be magaddal az előadásra.
A picik részére a megőrzést továbbra is az előadás helyszínén biztosítjuk. Érdemes nekik saját szájba vehető játékot is hozni, hogy ne mások által már jól megnyalogatott tárgyakat rágcsáljanak.
!!!ÚJ!!!
A gyerekvigyázók kérik, hogy a nagyobb (óvodás, iskolás) gyerekeket szombat reggel 8.3o-ra közvetlenül a Betlehem Óvodába, a gyerekvigyázás helyszínére vigyétek, és váltócipőt is hozzatok nekik! Cím: 1171 Budapest, Péceli út 197. Kb. 150 méterre található az előadás helyszínétől, és a parkolója is használható.

anyagi hozzájárulás
Minden felnőtt résztvevőt arra kérünk, hogy alkalmanként 1000 Ft-al járuljon hozzá vendéglátóink költségeihez (e célra szolgál az uborkásüveg), de azt is szeretettel látjuk, aki ezt nem engedheti meg magának. Ha teheted, támogasd valaki más részvételét is.

csik07-hivj-masokat-isHirdesd baráti körben, iskolában, óvodában, gyülekezetben.
Várunk minden szülőt, leendő szülőt és nagyszülőt, gyerekekkel foglalkozó szakembert; világnézettől függetlenül mindenkit, akit érdekel a gyerekek kapcsolatra épülő nevelése.

LETÖLTHETŐ és NYOMTATHATÓ anyagok:
A3-as méretig nyomtatható színes plakát .png (2 MB)
A3-as méretig nyomtatható fekete-fehér plakát .png (173 kB)
A4-es méretű, 3 részre hajtogatható színes programfüzet .pdf (8 MB)
A4-es méretű, 3 részre hajtogatható fekete-fehér programfüzet .pdf (380 kB)


2017 szeptemberétől ismét lesz Szülők Szombatja Budapesten. Ha szeretnél értesítést kapni, iratkozz fel a hírlevelünkre: FELIRATKOZOM