Bemutatkozom

Brouwer Pálhegyi Krisztina vagyok: feleség, anya, 3 pici fiú nagymamája, örök tanuló, zugíró, és a KÉK nevelés alapítója. A szakmám gyógypedagógus-logopédus.

Első és legfőbb mentorom édesapám volt, Dr. Pálhegyi Ferenc. Gyermekeim felnevelése után tanulmányaimat 2013-tól Dr. Larry Crabb lelkigondozói kurzusán folytattam, 2016 óta pedig rendszeresen részt veszek a Neufeld Intézet nevelési konzultánsi továbbképzésein. Hazánkban elsőként képviselem Dr. Gordon Neufeld integrált kötődéselméleti-fejlődéslélektani megközelítését.

Hiszem, hogy Isten szereti az embert, és a kegyelmét olyanoknak ajándékozza, akik nem érdemlik meg. Jézus nem az erkölcs-csőszök és az erős emberek, hanem a lenézettek és az elesettek mellé állt. Szeretettel és irgalommal kellene tehát bánnunk mindenkivel, és jó volna megértenünk, hogy a zsigeri félelem helyett érdemesebb volna a szeretet útját választanunk, mert hosszú távon az visz előre. Meggyőződésem, hogy megbocsátás és jóakarat híján a múltunk a jövőnket is bekebelezi. Egyéni gyötrelmeinkre is, és társadalmunk mélyebb problémáira is a kegyelem volna a hatásos orvosság.

Célom a megelőzés; hogy a gyerekekkel foglalkozó felnőttek minél egészségesebb, minél Krisztusibb lelkülettel végezzék a nevelés munkáját: kapcsolatra épülő, következetes és a gyerekek fejlődését szem előtt tartó módon (ellentétben a viselkedés- és teljesítmény-centrikus hozzáállással). Minél inkább elterjed ezt a “KÉK” szemlélet a szülők, pedagógusok és terápiás szakemberek körében, annál valószínűbb, hogy a felnövekvő generációk kevesebbet fognak küzdeni a bizalmatlansággal, a védekezéssel, a szégyennel és a szorongással. A megelőzésért dolgozom tehát a cikkek írásával és az előadásokkal, így az időmbe sajnos jelenleg nem fér bele az egyéni tanácsadás.

Ezen a videón magamról is mesélek. Az ELTÖKÉLT SZÍVŰ NŐK meghívtak egy jó beszélgetésre, én pedig őszintén válaszoltam Bea kérdéseire az életemről, a neveltetésemről, a saját gyerekeimről, örömeimről, kudarcaimról és szakmai kérdésekről is.